divendres, 21 de setembre del 2012

LECTURES (2012-2013)


LECTURES (2012-2013)


Mar i cel, d'Àngel Guimerà.
Antologia poètica, de Josep Carner
Antologia poètica, de Màrius Torres
Antígona, de Salvador Espriu
Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders
Quadern d' Aram, d´Àngels Anglada

OBJECTIUS

- Introduir l'alumnat al context literari català des de finals del segle XIX fins als nostres dies a través de la lectura de sis obres representatives de diferents
 moviments culturals i de diferents gèneres.

- Realitzar una lectura analítica i interpretativa d'obres literàries representatives de diferents gèneres: poesia, novel·la i teatre.

- Dotar l'alumne dels coneixements i recursos necessaris per tal que sigui capaç d'establir relacions significatives entre el context històric i cultural i les diferents produccions literàries.

- Treballar el comentari de text.

- Desenvolupar una lectura de les obres literàries en diferents plans: temàtic, narratiu, simbòlic, estructural, estètic, lingüístic.

- Avesar l'alumne a utilitzar les TIC com a eina de treball en l'àmbit de la literatura i com a eina habitual de comunicació acadèmica.

- Desvetllar l'interès per publicar continguts on line amb un potencial real d'audiència a escala global.


METODOLOGIA

- Periodització setmanal. Tenim quatre hores setmanals de Literatura, tres de les quals les dedicarem a llegir i fer activitats diverses a l'entorn de les lectures i la quarta hora la dedicarem a l'elaboració de la matèria.

- Sessions introductòries. Abans d'emprendre cada lectura, dedicarem unes sessions a introduir l'autor i l'obra en el seu entorn cultural i literari. Així, parlarem no solament de l'autor i de la seva obra en general, sinó del lloc que ocupa entre els seus contemporanis i de la influència que ha tingut sobre altres escriptors; també treballarem el context cultural, social i literari en el qual s'emmarca l'autor o autora per tal de poder entendre i interpretar les obres que llegirem.

- Lectura a classe. La lectura en veu alta a classe (lectura en públic) és, en el context de la matèria, una pràctica fonamental en tant que exercici de dicció i expressió.

- A partir de les lectures es té l'oportunitat d'anar posant en relleu, subratllar, fer notar, etc., amb la participació dels alumnes, aquells aspectes de les obres que reclamen la nostra atenció per a l'anàlisi i interpretació.


CRITERIS D'AVALUACIÓ

- Es valorarà el treball constant i sistemàtic a classe, la perfecta assimilació/comprensió de les lectures, així com la realització de deures puntuals per a casa i la bona realització del bloc de l'assignatura.

- És molt important justificar convenientment les absències, en cas contrari les absències injustificades penalitzaran en la nota de l'avaluació.

- Es farà un examen a cada avaluació sobre les lectures i el seu entorn cultural. L'examen es basarà en les activitats realitzades a classe.

- S'haurà de tenir el bloc al dia. La correcta elaboració i manteniment del bloc és condició indispensable per aprovar l'assignatura.

- Les faltes d'ortografia tant a l'examen, com en les activitats i en el bloc, descomptaran la nota final. Al 3r trimestre hi podrà haver una prova de recuperació d'ortografia que hauran de fer els alumnes a criteri del professor.

- No es faran exàmens especials per a aquells alumnes que no s'hi hagin presentat en la data fixada.

- S'aprova el curs en funció de la feina periòdica de l'alumne i de la nota dels l'examen. Per aprovar el curs s'han d'haver aprovat dues avaluacions: l'última i qualsevol de les altres dues.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.